Veel Oss talent in Zout

In Zout veel Oss talent: (inter)nationaal gitarist Richard Severijns,  journalist en tv-presentator Arjo Kraak (Oijen), wereldcoach Renske van Grinsven en romanschrijfster Marilou Nillesen. Uit Den Haag komen de Tweede Kamerleden Bram van Ojik en Sadet Karabulut.

Gastinterviewer is Arjo Kraak, journalist en presentator van Brabant Nieuws en de zondagse talkshow ‘Kraak’ (Omroep Brabant). Arjo brengt Richard Severijns mee, zijn muziekdocent die al 47 jaar actief is in de muziek als gitarist, docent en bandcoach. Ze gaan het hebben over de Osse muziekgeschiedenis.

De kwestie gaat over de explosieve toestand in Irak en Iran. In debat gaan de Tweede Kamerleden Bram van Ojik (GroenLinks) en Sadet Karabulut (SP). Is er een oorlogsdaad gepleegd door Trump met het vermoorden van generaal Soleimani en kan de gespannen situatie leiden tot een derde wereldoorlog?

Aan de Zouttafel komen ook Renske van Grinsven en Marilou Nillesen, twee Osse toptalenten. Renske reist over de wereldbol om CEO’s van grote bedrijven te trainen, maar ook opkomende politici in de Derde Wereld. Historica Marilou Nillesen schreef haar eerste roman ‘Ontwaak zonder mij” en het zal voor Marilou niet haar laatste zijn..

Columns zijn er van onze vaste columnist Theo van Duren en directeur van het Titus Brandsma Lyceum Tom Brocks.

Het muziekpodium is voor Aidan & The Wild. Achter Aidan gaat singer-songwriter Diederik van den Brandt schuil. Hij liet bij een eerder optreden in Zout een diepe indruk achter.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen met op gitaar Henk Sterken.


Zout vindt plaats op zondag 9 februari in de Groene Engel aan de Kruistraat 15 in Oss. Aanvang klokslag 16.00 uur.