Onder andere in Zout: politicus Herman Tjeenk Willink en wielrenner Michael Boogerd

Op zondag 12 januari in Zout: wielrenner Michael Boogerd, politicus Herman Tjeenk Willink en actievoerders tegen grootschalige windmolenparken en zonnevelden.

Michael Boogerd was in zijn tijd de meest succesvolle Nederlandse klassementsrenner in de Tour de France en winnaar van de Amstel Gold Race en Parijs-Nice. Michael wordt geïnterviewd door Bart Nolles, presentator van de RTL-wielertalkshow Tour du Jour.

Herman Tjeenk Willink strandde vorig jaar op weg naar Zout met de trein bij Geldermalsen. Hij was die dag zeven uur onderweg zonder de Groene Engel te bereiken. Zijn aanbod om dit seizoen alsnog naar Zout te komen doet hij gestand. Minister van Staat Herman Tjeenk Willink (PvdA) was eerder onder andere voorzitter van de Eerste Kamer, vicevoorzitter van de Raad van State en informateur van diverse regeringen. In zijn boek Groter denken, kleiner doen maakt hij ons deelgenoot van zijn kijk op de democratie, samenleving en politiek. Hij wordt geïnterviewd door Brabants Dagblad-journalist René van der Lee.

Nu de effecten van de gemeentelijke plannen voor grootschalige windmolenparken en zonnevelden op de leefbaarheid, de natuur en het landschap steeds duidelijker worden, zwelt de kritiek aan. Ook is er kritiek op de ongelijke verdeling van de lusten en de lasten. Aan het woord komen de actievoerders, wat zijn hun concrete argumenten en hebben ze ook alternatieven?

De columns worden uitgesproken door Jan Ulijn over het ‘Brabants Zaand’ en met name over het ‘Geffens Pedje’ en Martin Jan van Mourik over de perikelen rond het ‘Koninklijk Erfgoed’.

Muziek is er van de band Kind of Blue. Zij spelen bewerkingen van o.a. Mink DeVille en Sting.

Het Zout-lied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van Henk Sterken.


Zout vindt plaats op zondag 12 januari in de Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss. Aanvang klokslag 16.00 uur.