In Zout: Prem Radhakishun, bouwen in Oss en het boerenprotest

In Zout een interview met Prem Radhakishun, een gesprek met oud/wethouders Hendrik Hoeksema en Jules Iding over het boerenprotest en de toekomst van de landbouw, en de visie van monumentenredder Ton Kemkens en de Osse landschapsarchitect Esther Kruit op een mooie levendige stad.

Hoofdgast is Prem Radhakishun die wordt geïnterviewd door gastinterviewer John Jansen van Galen. Prem is een gast die Zout al vanaf het prille begin een warm hart toedraagt en waarschijnlijk al voor de tiende keer zijn medewerking aan het programma gaat geven. John, die we onder andere kennen van Met het Oog op Morgen gaat proberen de mens achter de grote mond van Prem in beeld te brengen.

Ons land werd in beroering gebracht door een grote demonstratie van de boeren. Door een uitspraak van de Raad van State is de uitbreiding van agrarische bedrijven op slot gegaan. De oud-wethouders Hendrik Hoeksema en Jules Iding geven er aan de Zouttafel hun mening over. Hendrik is op dit moment bestuurder van de ZLTO, de landbouworganisatie die ook bij een aantal boeren onder vuur ligt. Jules schreef recent, na studie en debat met een aantal deskundige partijgenoten en sympathisanten, een visie op de toekomst van de landbouw.

Ton Kemkens is bekend als redder van Osse monumentale gebouwen. Hij steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij geen voorstander is van de afschaffing van welstand, waar de meerderheid van de Osse politiek op aanstuurt. Minder bekend is de Osse landschapsarchitect Esther Kruit. Zij tekende in Oss onder andere voor de renovatie van het Elzeneindpark met kinderboerderij. Landelijk maakt zij furore met het recent geopende en succesvolle Spoorpark in Tilburg. Hoe maken we een mooie levendige stad is de vraag die hen in Zout wordt voorgelegd.

Columns zijn er van TBL-directeur Tom Brocks over de staking in het onderwijs en de godfather van Ravenstein Martin Jan van Mourik over de Gouden Eeuw.

Klassiek flamenco-gitarist Alessio Rooders treedt binnenkort op in de Lievekamp. In Zout een interview en een voorproef van waarop u in de Lievekamp getrakteerd wordt.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van Henk Sterken.

Zout vindt plaats op zondag 10 november in de Groene Engel, aanvang klokslag 4 uur.