Zout in "Chicago aan de Maas", met o.a. Lilian Marijnissen, Özcan Akyol en Loes Reijmer


In de laatste Zout van dit seizoen; politica Lilian Marijnissen,  schrijver en columnist Özcan Akyol, historicus Gerard Rooijakkers en Volkskrant-journalist Loes Reijmer.

Hoofdgast is Lilian Marijnissen en zij zal door gastinterviewer Özcan Akyol stevig ondervraagd worden. Bij navraag waarover was zijn antwoord: "ik maak haar af". Dan moet hij toch van goeden huize komen om deze scherpe Osse politica in de hoek te drijven.

De recente autobranden en schiet- en steekpartijen in Oss brachten historicus Gerard Rooijakkers ertoe om de bijnaam "Chicago aan de Maas" weer eens van stal te halen. Dit zeer tot het ongenoegen van onze burgemeester Wobine Buijs. Meer over de achtergrond van deze duiding  is te lezen in het essay dat Rooijakkers onlangs schreef: Van onderop - de (on)macht van de gemeenschap. Hij zal in Zout aan de tand gevoeld worden over zijn laatdunkende uitspraak over het imago van de Ossenaren.

De in Oss opgegroeide Loes Reijmer studeerde geschiedenis, politicologie en journalistiek. Ze maakt als jonge journalist furore bij de Volkskrant. Ze schrijft over online cultuur, online shaming, feminisme, seksime, en doet inmiddels ook grote interviews. Zondag gaat Stijn Steenbakkers haar interviewen over het leven van een ambitieuze journalist.

Columns zijn er van onze vaste columnist Theo van Duren en gastcolumnist Martin Jan van Mourik, de ‘schout’ van Ravenstein.

De muziek wordt gemaakt door de in Heesch opgegroeide songwriter Mick Stender. Hij omschrijft zijn stijl als Americana/Alternatieve Country. Mick zal later dit jaar met zijn band optreden in Muze Misse.

Het Zout-slotlied wordt gezongen door Willeke Berendsen met gitaarbegeleiding van onze muziekprogrammeur Henk Sterken.

Zout vindt plaats op zondag 14 april in de Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss. Aanvang klokslag 16.00 uur.