Leef nu het kan is de boodschap van Bram Thomassen

Oss, 30 oktober 2015

Programma Zout, 8 november

Leef nu het kan is de boodschap van Bram Thomassen. Bram overleefde twee hersentumoren en verloor zijn broer. Over zijn levensverhaal maakte hij samen met regisseur Peter van Aar de theatervoorstelling Draadje los. Het is totaaltheater waarin ook onze vaste muzikant Leon Hoeks een rol speelt.

De provincie Noord-Brabant bestaat 200 jaar. Erfgoed Brabant deed in dit kader onderzoek naar de Frietgrens en de Brabants identiteit. Aan de Zouttafel zijn te gast Professor Jos Swanenberg en historicus Jurgen Pigmans.

Het moest een hogesnelheidsverbinding worden tussen Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel, een treinverbinding om fier en trots op te zijn. De Fyra werd een grote mislukking was aanleiding voor een parlementaire enquête. In Zout commissievoorzitter Madeleine van Toorenburg en commissielid Henk van Gerven.

Hoofdgast is cultureel multitalent Jochem van Gelder of kandidaat SP-voorzitter Ron Meyer, de gedoodverfde opvolger van Jan Marijnissen. De definitieve keuze is afhankelijk van de agendamogelijkheden van beide heren en wordt daags voor de novembereditie bekend gemaakt.

De columns worden uitgesproken door onze vaste columnisten Jan Ulijn en Theo van Duren.

De muzikale bijdrage wordt deze keer verzorgd door zangeres Marij van den Boom.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.