Henk van Os hoofdgast in Zout

Oss, 4 oktober 2015

Programma Zout zondag 11 oktober 2015

Henk van Os | foto: Vrij Nederland
Henk van Os hoofdgast in Zout

Na de opening aanstaande zondagmiddag van de tentoonstelling ‘Henk van Os komt thuis’, komt deze voormalig directeur van het Rijksmuseum en huidige Universiteitshoogleraar voor de Leerstoel Kunst en Samenleving  voor een uitgebreid interview naar Zout. Velen zullen Henk van Os kennen als een enthousiast presentator van de TV programma’s Museumschatten en Beeldenstorm. Waar komt zijn passie voor kunst vandaan? Wat betekent de band die hij had met de wereldberoemde schilder Rothko voor hem? Waarom liet hij zich strikken voor het samenstellen van een tentoonstelling in Museum Jan Cunen? Heeft Museum Jan Cunen nog toekomst na de rigoureuze bezuinigingen?

De kwestie gaat over het vluchtelingenvraagstuk. Aan het woord komen Carolus Grutters, senior onderzoeker op het gebied van asielbeleid en asielrecht aan de Radboud Universiteit en Rene Peters verantwoordelijk wethouder voor de noodopvang van vluchtelingen in Oss. Het vluchtelingenvraagstuk drijft een wig in onze samenleving. Er melden zich duizenden vrijwilligers maar ook neemt de angst onder bevolkingsgroepen toe. Wat zijn de feiten en wat de mogelijkheden voor een bevredigende aanpak?

Hij woont aan de andere kant van de Maas en is directeur  Journalistiek van de Persgroep een conglomeraat van 7 regionale kranten waaronder ook het Brabants Dagblad valt. Erik van Gruijthuijsen wordt geïnterviewd over de toekomst van de regionale pers.  Wat mogen we verwachten van de vernieuwing van de regionale kranten en verschraalt het regionale nieuws door de grote uittocht van journalisten?

Medio oktober wordt de musical Foxtrot van Annie. M.G. Schmidt in de Lievekamp opgevoerd door de TBL musicalgroep. In Zout een interview met de hoofdrolspeler en een presentatie door de cast.

Brabants Dagblad journalist Rene van der Lee tekent deze keer voor de gastcolumn. Benieuwd of hij zijn krantenbaas Erik van Gruijthuijsen in zijn column gaat aanspreken?

De quiz  gaat deze keer over schilderkunst. Kunstkenner Frans van Ooijen en kunstschilder Anita de Baaij (namens K26) binden de strijd met elkaar aan.

16 jarige Zangtalent Dana van Bergen en gitarist Arthur Permis Levyssohn tekenen voor de muziek voor deze eerste Zout van het nieuwe seizoen.


Zout wordt gehouden in de grote zaal van De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur