Fotoimpressie december 2012


Fotoimpressie van editie December 2012met oa. politicus Jan de Wit, schrijfster Saskia Goldschmidt en parlementair journalist Nynke de Zoeten

aflevering: December 2012
Foto's zijn gemaakt door Hans van de Poel
Klik op de afbeelding om de livestream te bekijken van  afgelopen aflevering van 'Zout'
Schrijfster, theaterdocente en actrice Saskia Goldschmidt wordt geïnterviewd over haar recent verschenen tweede roman De Hormoonfabriek. Voor deze roman staan Organon en Oss centraal.


Het is een fictief verhaal over mensen die in het begin van de twintiger jaren van de vorige eeuw werkten in de fabrieken en hoe de directie met zijn werknemers omging (proefkonijn, seksueel misbruik).
Natuurlijk was er weer livemuziek in Zout. Deze keer kwamen de C-Jays  met frontman Joop van Orsouw.

Stadsgids Jan Ulijn vertelt
Oss zijn kerstverhaal.
Nynke de Zoeten aan het woord in Zout. In1995 interviewde zij voor haar afstudeerscriptie Pim Fortuyn.

Nynke de Zoeten werd parlementair verslaggever bij BNR Nieuwsradio, verhuisde in 2004 naar NOVA/Den Haag Vandaag als opvolgster van Wouke van Scherrenburg. In 2009 ging ze grote reportages maken voor NOVA en sinds 2010 is ze parlementair verslaggever voor Nieuwsuur.De gastcolumn wordt uitgesproken door taalfenomeen Paul Wilbers, burgemeester van Ubbergen.
In de Zoutquiz is kunst het onderwerp. Beeldend kunstenaars Anita de Baaij en Jos Verschaeren binden de strijd aan.

Hoofdgast is Mr. Jan de Wit, SP Tweede Kamer-lid en voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die de kredietcrisis onderzocht.


Het slotlied met Willeke
Berendsen en Henk Sterken


fotograaf: Hans van de Poel