Filosoof Hans Achterhuis in Zout

Filosoof  Hans Achterhuis in Zout


Zondag 11 november is filosoof Hans Achterhuis de hoofdgast in politiek cafe Zout. Achterhuis is schrijver van diverse boeken en in 2011 werd hij uitgeroepen tot de eerste Denker des Vaderlands.

Daarnaast is er een debat over het plan dat gemeenten minimaal 100.000 inwoners moeten hebben. Frank den Brok van VDG gaat in gesprek met Peter van Boekel van het Heesche CDA over zin en onzin van schaalvergroting en over de rol van raadsleden in zo’n grote gemeente.

Over de toekomst van de studiefinanciering gaan SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijke en D’66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen in debat.

In de Zoutquiz nemen twee organisatoren van evenementen het tegen elkaar op. Penny Klamer neemt het op tegen Rob Wijnhoud.

Theo van Duren spreekt zijn maandelijkse column uit en Jan Ulijn komt voor de tweede keer met een column over de geschiedenis van Oss.

Er is livemuziek van Robin Borneman, de zanger van de Osse band Dearworld. Robin is ook singer/songwriter en heeft inmiddels 6 cd’s uitgebracht.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.