Herman Vuijsje en cultuur in Zout

Herman Vuijsje en cultuur in Zout


Herman Vuijsje

In Zout is er aanstaande zondag bijzondere aandacht is er voor kunst en cultuur. Hoofdgast is de journalist/schrijver Herman Vuijsje.  Verder is er een voorproef van de revue Oss Anno Nu die binnenkort in première gaat. Ook de toekomst van Museum Jan Cunen staat op de agenda.

Onze hoofdgast is journalist, schrijver en editor Herman Vuijsje.  De meeste van zijn publicaties gaan over veranderingen in Nederland. Veranderingen onder andere op sociaal, moreel en politiek gebied. Op de agenda staan de rol van de overheid, de toekomst van christelijke politiek en immigratie/integratie.

Gemeenteraadslid Joop van Orsouw en oud-directeur Piet Hagenaars gaan in debat over de toekomst van Museum Jan Cunen.  Moet het een gemeentelijk museum blijven of los komen te staan van de gemeente? Is Villa Johanna de beste huisvesting of ligt de toekomst onder de sheddaken op het voormalige Bergossterrein? Of is het museum in Oss niet in stand te houden?

Dit jaar geen Osse musical maar een Revue: Oss Anno Nu. Zout praat met regisseuse Floor-Anne van Vliet en hoofdrolspeelster Hilke Bierman over deze nieuwe loot aan de stam van Stichting Oss Cultureel.

In de quiz binden revuetalenten Lesly van Dijk en Jessie Vos de strijd met elkaar aan.Deze keer twee gastcolumnisten in Zout. Stadsgids Jan Ulijn verhaalt over de Osse geschiedenis en Wouter ter Haar nodigt u uit voor zijn verjaardag.

De muziek wordt verzorgd door de Revuetalenten uit de talentenklas van Oss Cultureel.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.