Klitsie en Teeven te gast in ZoutAanstaande zondag 12 juni is de laatste editie van politiek café Zout voor de vakanties.

Hoofdgast is Fred Teeven. Zout praat met hem over zijn politieke carrière die van Leefbaar Nederland via de VVD naar het huidige staatssecretarisschap van Veiligheid en Justitie leidde. Teeven is een landsbestuurder die gevangenen aan wil spreken op hun eigen verantwoordelijkheid. Een sober regime voor wie niet meewerkt. Meer vrijheid voor degenen die hun best doen.

Het thema is deze keer een afscheidsinterview met burgemeester Herman Klitsie die na bijna 10 jaar het Osse gemeentebestuur vaarwel gaat zeggen. Was zijn bijzondere kracht partijen met onzichtbare hand bij elkaar te brengen en hoe blikt hij terug en vooruit op Oss?

In de kwestie gaat Zout in gesprek met plaatsvervangend hoofdredacteur Joost Oranje van NRC en Brabants Dagblad onderzoeksjournalist Ron Lodewijks. Wat is de toekomst van de (onderzoeks)journalistiek nu de commercie en e-informatie een steeds grotere invloed krijgen?

De vaste column wordt uitgesproken door Wouter ter Haar. De succesvolle gastcolumnist Paul Wilbers, burgemeester van Ubbergen, komt ons verrassen met een weldadige zomercolumn.

Zondag is er livemuziek van de band Ilvy met muzikanten uit Oss en ’s Hertogenbosch.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.