Tom Bade in ZoutEr zit weer Zout in het vat op zondagmiddag 8 mei om klokslag 16.00 uur in de Groene Engel.

Hoofdgast is Tom Bade, milieugeograaf en bevlogen aanhanger van wilde natuur. Hij strijdt tegen de opvatting dat natuur geld kost en het tobben is geblazen; natuur levert volgens hem juist geld op. In het interview wordt ingegaan op de zin en onzin van de bosomvorming in Herperduin en de bezuinigingen van staatssecretaris Bleker op natuur.

De kwestie gaat over het kabinetsbesluit om 2 miljard te bezuinigen op de zorg; niet op de huisarts en niet door verdere verhoging van het eigen risico. Waarop wel dat wil het kabinet later pas bekend maken. Onder andere SP Tweede Kamerlid Henk van Gerven geeft aan waar naar zijn verwachting de klappen wel gaan vallen.

Met Oud Ossenaar Ton Lennaerts en nu rechter in Groningen praat Zout over de ontwikkelingen in de rechtspraak. Aan de orde komen o.a. de toegankelijkheid van de rechtspraak voor de mensen met de kleine beurs en de vraag of zwaarder straffen helpt.

De quiz staat in het teken van moederdag. Wie moederdag zegt, zegt bloemen. Vader Peter en dochter Mireille de Bruijn van bloemenwinkel Josina worden aan de tand gevoeld over hun kennis van bloemen.

De columns worden uitgesproken door onze vaste columnist en Brabants Dagblad journalist Wouter ter Haar en de directeur van het Natuurbestrijdingsfonds Theo van Duren.

De muziek wordt verzorgd door de 4 Tuoze Matrozen, fenominale vertolkers van het zeemanslied.