Job Cohen in ZoutJob Cohen is zondag 10 april de hoofdgast in politiek café Zout. De leider van de PvdA praat in De Groene Engel over de invloed van de partij in het Haagse politieke spel, de koers van de partij in de toekomst en zijn verwachtingen van de linkse samenwerking. Oss is geen onbekend terrein voor Cohen, want tijdens de campagne gaf de TomTom Oss al aan.

In de kwestie gaat het gesprek over de toekomst van kernenergie. Aan tafel komen de directiesecretaris van Delta, het bedrijf dat de kerncentrale in Borssele exploiteert en Paulus Jansen, Tweede Kamerlid voor de SP.

Het thema is gewijd aan de provinciale politiek. De SP neemt voor het eerst van haar bestaan deel aan het dagelijks bestuur van een provincie. In het programma zijn SP-onderhandelaar Nico Heijmans en kandidaat-gedeputeerde Jules Iding van de partij.

De Zoutquiz gaat over de millenniumdoelen van de gemeente Oss. Maartje Aarts en Gebert Lucassen treden in het strijdperk.

Er is livemuziek van de band Sjeesies Toys & the BB, een driemanformatie uit Heesch.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss en start om 16.00 uur.