Organon en pensioenen in Zout


Organon Jan Tromp


Aanstaande zondag 12 september start het nieuwe seizoen van politiek café Zout.


De kwestie Organon/MSD neemt zondag een prominente plaats in in het programma. In de Themadiscussie komen Rob Prins, voormalig directeur van Organon/Schering Plough, en Martin Smit, afdelingshoofd Research van Organon/MSD, aan het woord. Zij gaan in op vragen als hoe het kon dat Organon ten prooi viel aan multinationals die het aan iedere binding met Oss ontbrak? Welke ontwikkeling maakt de medicijnensector door? Welke toekomst is er voor het bedrijf?


De gastcolumn wordt uitgesproken door Siene Schoonus van Organon/MSD. Tijdens de debatavond van het Brabants Dagblad in de Lievekamp sprak zij een adembenemende column uit vol vragen en diepe gevoelens die het personeel ervaren. In Zout volgt de herhaling.


De Organonmedewerkers die vorige week tijdens Het Vierde Beeld een speciaal geschreven lied over Organon zongen komen zondag ook naar Zout om hun lied nogmaals te zingen.


De Kwestie gaat zondag over de aangekondigde verlaging van de pensioenuitkeringen. Zijn deze het gevolg van een te starre berekening van noodzakelijke reserves of zitten de oudjes te zeuren? Xander de Uyl, vice-voorzitter van het ABP-bestuur, en SP Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt geven hun mening.


Hoofdgast van de middag is de journalist Jan Tromp. Tromp is vooral bekend als journalist van de Volkskrant. Deze maand gaat hij het VARA-programma “Uitgesproken” op TV presenteren. Tromp heeft ook verschillende boeken op zijn naam staan.


In de Zoutquiz treden de beoogd lijsttrekkers Reina de Bruijn (VVD) en Frans Molenkamp (D66) in het strijdperk over het lijsttrekkerschap in de Osse politiek.


De vaste columnisten Wouter ter Haar en Theo van Duren staan na de vakantie weer op scherp en er is livemuziek van zangeres Joyce die wordt begeleid door gitarist Gerard Koot en Clemens Jan Langens op percussie.


Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.