Zout in november: interview met Jan Terlouw, debat over duurzame energie en het nut van sexting

In Zout van zondag 11 november een interview met Jan Terlouw door gastinterviewer en landelijk SP-voorzitter Ron Meyer, een gesprek met Marijke Naezer over het nut van online seks voor de jeugd en een debat over duurzame energie, in het bijzonder over het mega-windmolenpark in de polder.

Hoofdgast: Jan Terlouw
Ron Meyer interviewde 100 bekende Nederlanders met als doel de staat van ons land in beeld te brengen. Een van zijn favoriete interviews was dat met Jan Terlouw. Kernfysicus, politicus en schrijver Jan Terlouw weet op hoge leeftijd nog verbazingwekkend veel mensen te inspireren. Hij trekt nog steeds door het land met de missie om mensen inzicht te geven in het klimaatprobleem en de noodzaak voor de politiek om het vertrouwen van de mensen terug te winnen.

Thema: Online seks nuttig voor de jeugd
Marijke Naezer, cultureel antropoloog en genderstudies-onderzoeker, promoveerde onlangs aan de Radboud Universiteit. Onderwerp: hoe geven jongeren vorm aan seksualiteit via sociale media. Volgens Naezer benadrukken mensen de negatieve gevolgen van seksuele activiteiten van jongeren op sociale media. Dat vindt zij zonde, want porno en romantische berichtjes ("sexting") zijn nuttig voor hun seksuele ontwikkeling.

Kwestie: Duurzame energie
Maatregelen om het hoofd te bieden aan het klimaatprobleem zullen ook in Oss steeds meer zichtbaar worden. Woningisolatie, installatie van zonnepanelen en warmtepompen zullen een steeds grotere vlucht nemen. En dan komt plots een mega-windmolenpark in de polder tussen Oss en Den Bosch in beeld. Maar liefst 80 windmolens worden er ingetekend. In Zout een debat met de raadsleden Roel van de Camp (VDG) en Henk van Gerven (SP).

Columns
De columns worden uitgesproken door onze vaste columnist Theo van Duren uit Ravenstein en gastcolumnist Jos van Oorschot uit Lith.

Muziek
Zout startte 18 jaar geleden met Joop als muzikant. Reprise solo in Zout: Joop van Orsouw.

Zoutlied
Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van onze muziekprogrammeur Henk Sterker

Zout vindt plaats in cultuurpodium de Groene Engel op zondag 11 november, aanvang klokslag 16.00 uur.