Zout weer van start: programmamaker Sinan Can, stadsontwikkeling in Oss en de toekomst van de arbeidsmarkt

Zout start het nieuwe seizoen met een aantal spraakmakende gasten. Documentairemaker Sinan Can PvdA-politicus Ammar Selman, schrijver/dichter Qader Shafiq, singer-songwriter Björn van der Doelen, wethouder Joop van Orsouw, Gé Wagemakers, professor Ton Wilthagen en Tweede Kamerlid Bart van Kent.

Hoofdgasten
Journalist en programmamaker Sinan Can is een veel gevraagde gast op televisie. Hij maakte onder andere de documentaires Bloedbroeders, De Arabische Storm, Onze missie in Afghanistan en De verloren kinderen van het Kalifaat. Sinan gaat in gesprek met gastinterviewer Qader Shafiq, de Afghaanse schrijver/dichter die we afgelopen april in Zout mochten ontvangen. Een gesprek over wat zich politiek en maatschappelijk afspeelt in het Midden- en Verre Oosten en wat de neerslag daarvan is in de Nederlandse samenleving.

Helaas is het voor Sinan Can komende zondag niet mogelijk om een bezoek te brengen aan Zout, omdat hij voor het maken van een documentaire in het buitenland is. Als vervanging zal gastinterviewer Qader Shafiq in gesprek gaan met Ammar Selman. Selman kwam in Nederland als vluchteling uit Irak en is nu politicus voor de PvdA. Ze gaan in gesprek over het Midden-Oosten, integratie in Nederland en Selmans keuze voor de PvdA.

Kwestie
In de kwestie gaan we het hebben over de toekomst van de stad Oss met de nieuwe wethouder stadsontwikkeling Joop van Orsouw en zijn voorganger Gé Wagemakers. Het is oorverdovend stil rond de plannen voor het stadshart van Oss. Hoe gaat Joop van Orsouw om met de nalatenschap van Gé Wagemakers? Doorgaan op de ingeslagen weg of een nieuwe koers?

Thema
De themadiscussie gaat over de toekomst van werk en arbeidsmarkt met professor Ton Wilthagen en SP-Tweede Kamerlid Bart van Kent. Wat gaat nieuwe technologie zoals robotisering betekenen voor ons werk, de arbeidsmarkt en de sociale zekerheid? Is er straks nog wel werk voor iedereen, loopt flexwerk niet nu al tegen haar grenzen aan, is het basisloon wel zo’n goed idee?

Columns
De columns worden uitgesproken door onze stadsgids Jan Ulijn en Brabants Dagblad-journalist René van der Lee.

Muziek
De muzikale intermezzo’s worden ten gehore gebracht door singer-songwriter Björn van der Doelen.

Zoutlied
Willeke Berendsen zingt het Zoutlied onder gitaarbegeleiding van Henk Sterken.

Zout vindt plaats op zondag 14 oktober in cultuurpodium De Groene Engel. Aanvang klokslag 16.00 uur.