Verkiezingsdebatten, Wobine Buijs, Wim van de Donk en Paul Spapens in komende Zout

Zout staat in het teken van de lokale verkiezingen. Alle lijsttrekkers komen op het podium. Burgemeester Wobine Buijs en Theo van Duren spreken columns uit. Gastinterviewer is Commissaris van de Koning Wim van de Donk, die Paul Spapens meebrengt.

Tien dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen doet het reizend verkiezingscircus Zout aan. In 8 korte 1-op-1-debatten kruisen de lijsttrekkers de degens met elkaar over prikkelende stellingen. Ze krijgen ook allemaal een minuut om te vertellen waarom Ossenaren juist op hun partij moeten stemmen. Met de voorman van de nieuwe partij VZS is er een kort interview.

Wim van de Donk, de Brabantse Commissaris van de Koning  heeft een groot hart voor Brabant. Hij heeft ruimte in zijn agenda gemaakt voor een tweegesprek in Zout met de kleurrijke, welbespraakte en eigenzinnige Brabantse publicist, schrijver en cultuuractivist Paul Spapens.

Burgemeester Wobine Buijs is een graag geziene gast in Zout. Deze keer treedt ze op als gastcolumnist. Ook onze vaste columnist Theo van Duren is weer van de partij.

PuurBabs van Balveren zal met haar daverende stem de door debatten opgewonden politieke aanhang tot bedaren brengen.  Ze wordt begeleid door Jan Borger op bas, Bram Huygen op gitaar en Clemens-Jan Langens op cajon.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van Henk Sterken.

Zout vindt op zondag 11 maart plaats in de Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss en vangt aan om klokslag 16.00 uur.