Geld, vluchtelingen en Maashorst in ZoutGeld, vluchtelingen en Maashorst in Zout

Hoofdgast in politiek cafe Zout is aanstaande zondag Eef van Opdorp en ze weet alles over geld. Ze is verslingerd aan het geven van lezingen, trapt in haar columns heilige huisjes in, kan ingewikkelde financiële verhalen simpel in beeld brengen en is trainer in schuldpreventie. Een op de negen kinderen in Nederland leeft op of onder de armoedegrens en ze vindt dat onaanvaardbaar.

Negen dagen werd er onderhandeld over een nieuwe Bed-, bad- en broodregeling. Er zijn veel twijfels of de regeling meer oplost dan het herstel van de vrede tussen de coalitiepartijen PvdA en VVD. In de kwestie gaat Hans Martin Don, directeur Leger des Heils in Brabant/Limburg in op de onwerkbaarheid van de regeling en de achtergronden van het vluchtelingenvraagstuk.

In de kwestie staat de toekomst van de Maashorst centraal. CDA wethouder Peter van Boekel van Bernheze gaat in debat met Maashorst-promotor Jules Iding over het nieuwe Inrichtings- en beheerplan van de Maashorst. Van Boekel spreekt over een hoge ambitie, terwijl Iding het heeft over een processie van Echternach.

De quiz heeft als thema de Maasdijk Marathon. Twee organisatoren van de marathon binden de strijd aan.

In de muzikale intermezzo’s brengt Zingende Zinnen Nederlandstalige luisterliedjes ten gehore.

Natuurlijk zijn er onze twee vaste columnisten, stadsgids Jan Ulijn en de voorzitter van het Wereldnatuurbestrijdingsfonds, Theo van Duren.

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks.

Zout wordt gehouden in cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in Oss en begint klokslag 16.00 uur.