Fotoimpressies "Zout' 01 februari 2015

Met Han Lorzing reist Zout zondag door veranderend Nederland. Lorzing schreef er het boek-Jaren van verandering- over. Het is een reis door het Nederland van na de Tweede Wereldoorlog. Hij verhaalt over de tijden dat je in de bioscoop nog mocht roken en met een flinke borrel op nog achter het stuur mocht. Waarin vrouwen niet zelfstandig een handtekening onder een contract mochten zetten, de lucht nog schoon en seks nog vies was. Maar ook over de mislukte privatisering van de Nederlandse spoorwegen en de ontmanteling van de PTT.

Eef van Opdorp weet bijna alles over geld. Ze is iedere werkdag te zien in het SBS6 programma Geld maakt gelukkig, geeft lezingen, verzorgt trainingen en is adviseur armoedebeleid. Zout wil haar bezoekers graag gelukkig maken maar vooral ook inzicht geven in de oorzaken van armoede en de lange weg om daar via schuldsanering weer uit te komen.

Wethouder Peters kreeg in Oss van de voltallige oppositie een motie van afkeuring op zijn dak omdat hij de raad niet had geïnformeerd over het naderende faillissement van zorgverlener Pantein. Worden de bezuinigingen op de zorg nu afgewenteld op de werkers in de zorg en hoe is het gesteld met de democratische controle op de zorgverlening nu er door veel gemeentes wordt samengewerkt in de zorg? In Zout een debat met o.a. SP raadslid/ zorgexpert Lilian Marijnissen.

In de Quiz namen twee muziekfanaten het tegen elkaar op. Wie reageert het snelst op gitaarintro’s van Leon Hoeks?

De columns werden uitgesproken door de vaste columnisten, de stadsgist Jan Ulijn en de directeur van het Natuurbestrijdingsfonds Theo van Duren

De muziek werd verzorgd door onze vaste begeleider van het Zoutlied, gitarist Leon HoeksPhoto Gallery by QuickGallery.com


fotograaf: Hans van der Poel