Osje van Verdienste voor Leo

Osje van Verdienste voor de heer Leo Steenbakkers


Oss (Oss): Burgemeester W. Buijs-Glaudemans reikte een Osje van Verdienste uit aan de heer Leo Steenbakkers tijdens Zout op zondag 14 december.

Politiekcafé Zout
Zout is ‘geboren’ op een warme zomeravond in 1999 met als inspiratiebron het programma ‘Spijkers met Koppen’. Zout startte in het café van de Groene Engel.
Door het grote succes verhuisde het programma al snel naar de grote zaal. Er waren zondagen met zo'n vierhonderd bezoekers. In Zout komt het Osse verenigingsleven, de Osse cultuur en haar inwoners aan bod. Maar naast plaatselijke prominenten zijn ook veel prominenten uit de wereld van politiek, cultuur, sport en wetenschap voorbij gekomen.

De koning van Zout
Verschillende vrijwilligers hebben zich belangeloos ingezet voor Zout. Veel vrijwilligers zijn gekomen en gegaan. Leo Steenbakkers is een van de vrijwilligers van het eerste uur en nog steeds actief bij Zout. Hij is de koning van het Osse Zout. Wie kent hem niet. De afgelopen 15 jaar heeft hij zich ontwikkeld tot een professionele interviewer. Met een warme stem en een warm hart weet hij de Zout-gasten voor zich te winnen en aan het praten te krijgen. Niet op een vervelende manier maar met respect voor de persoon. Daar zit de grote kracht van Leo Steenbakkers. In Oss is veel waardering voor Leo Steenbakkers. Om deze waardering te onderstrepen, wordt hij onderscheiden met een Osje van Verdienste.

Osje als blijk van waardering
Het Osje van Verdienste is één van de officiële onderscheidingen van de gemeente Oss om de inzet van burgers te waarderen. De burgemeester van Oss kent het Osje in bijzondere gevallen toe als blijk van waardering en erkentelijkheid.

Bron: www.thuisinhetnieuws.nl/
Link: http://www.thuisinhetnieuws.nl/artikel/48068/osje-van-verdienste-voor-de-heer-leo-steenbakkers.html