Jan Slagter in Zout

Oss, 3 maart 2014

Jan Slagter in Zout

In de editie van Zout van aanstaande zondag maar liefst drie hoofdgasten, MAX-omroepbaas Jan Slagter, wetenschapper Theo Rasing en psychiater Bram Bakker.

Jan Slagter is stichter, omroepbaas en presentator van Omroep MAX. Slagter lijkt een alleskunner en heeft over alles en iedereen een mening. Hij startte zijn loopbaan in de reclamebranche en als huurkoopmakelaar en richtte o.a. de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland op. Slagter neemt in Zoetermeer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen als lijstduwer voor het CDA. Deze week doet hij verslag van het carnaval in Brabant.

Theo Rasing is natuurkundige, professor aan de Radboud Universiteit en in 2008 winnaar van de prestigieuze Spinozapremie. Hij is expert op het gebied van de nanotechnologie (nano staat voor deeltjes in de ordegrootte van een miljardste meter). Deze wordt onder andere toegepast in computers, kleding, verf, antizweetsokken, maar ook in voedingsmiddelen en medicijnen. Met Rasing praat Zout over de kansen en bedreigingen van deze nieuwe technologie voor individu en samenleving.

Bram Bakker is de bekende psychiater, schrijver en columnist. Volgens Bakker is de belangrijkste oorzaak van veel ziektes een ziekmakende levensstijl: gebrek aan beweging en ongezonde voeding. Bram bakker pleit voor meer preventie in plaats van symptoombestrijding. “Natuurlijk moet je obesitas, verslaving en somberheid aanpakken, maar dat is zinloos zonder de onderliggende psychische oorzaak -vaak stress- te behandelen.”

In de Zoutquiz treden Ine van Aarssen-Janssen en Antoon de Klein in het strijdperk. Zij zijn bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland –Afdeling Maasland en de grote roergangers achter het Dode Hoek project.

Ook onze vaste columnisten, stadsgids Jan Ulijn en de Directeur van het Natuurbestrijdingsfonds Theo van Duren, zijn weer van de partij.

Voor de muziek tekent de formatie Wallpaper met Babs van Balveren, Martine Grunwald, Bram Huygen, Léon Hoeks en Luc Huygen.

Het Zoutlied wordt ten gehore gebracht door Willeke Berendsen met gitaarbegeleiding van muziekdocent Léon Hoeks.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.