Emile Roemer en cartoonist Stefan Verweij in ZoutEmile Roemer en cartoonist Stefan Verweij in Zout


Hij was in de verkiezingsstrijdniet van de buis weg te denken en even in beeld als gedoodverfde minister president. De geschiedenis kreeg een andere wending en de schijnwerpers staan nu een andere kant op. Wat heeft dat gedaan met Emile Roemer en hoe ziet hij het perspectief van de SP? Emile Roemer is aanstaande zondag de hoofdgast in politiek cafe Zout.


Cartoonist en striptekenaar Stefan Verweij is vooral bekend van zijn columns in de Volkskrant en de Gelderlander. Zijn eerste strip, Broeder Gosewijn, is gebaseerd op zijn ervaringen op de kostschool in Oss. Hoe kijkt Verweij tegen onze maatschappij aan en hoe zet hij dat met een paar lijnen op papier. De inspiratie en het vakmanschap van Stefan Verweij, een interview met beeld.

De Kwestie gaat over het Osse project Focus. Via dit project wordt 80% van niet gemotiveerde werklozen binnen een jaar vanuit de bijstand aan het werk geholpen. Een mooi resultaat maar er is ook kritiek op de verplicht te volgen gedragstherapie.
Aan tafel komen Focus-manager John Veldhuis en Ester Biezen, hoofd Sociale zaken Oss.

Deze keer in Zout een muziekquiz met als deelnemers Maurice Tonies van de CDKiosk en een dj van sCOOLradio, het radiostation van het Hooghuis.

Naast onze vast columnist Theo van Duren krijgen we ons jaarlijks bezoek van de ongekroond koning van de columns, de burgemeester van Ubbergen Paul Wilbers

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Doreen

Het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.