Arie van der Zwam en “Titus de Musical” in ZoutArie van der Zwam en  “Titus de Musical” in Zout

Aanstaande zondag  is de econoom en politicus professor Arie van der Zwan de hoofdgast in politiek cafe Zout . Hij was een van de grondleggers van Nieuw Links, hoogleraar ondernemingsrecht en management, lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van Vendex International.  Met Arie van der Zwan wordt (terug)geblikt op zijn veelzijdige loopbaan, de actuele politieke situatie in Nederland en de oorzaken en oplossingen van de economische crisis.

De kwestie gaat over de vluchtelingenopvang en het asielvraagstuk met als gast SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Zij pleitte eerder voor de opvang van  vluchtelingen uit Syrië. Ook de Europese opvang van vluchtelingen naar aanleiding van de ramp bij het Italiaanse Lampedusa staat op de agenda.

Oss is een musicalstad aan het worden met als drijvende kracht de Stichting Oss Cultureel. Naar aanleiding van het 90 jarig bestaan van het Titus Brandsmalyceum produceert zij deze maand samen met Het Hooghuis ‘Titus de Musical’. Aan tafel komen tekstschrijver Remy Albers en de hoofdrolspelers Ton Sieben en Vajen van den Bosch.

In de Zoutquiz worden IVN vogelspotter Toon Voets en Maashorst-voorzitter Geert Versteijlen getest op hun kennis over de Maashorst.

En natuurlijk zijn er weer de columns van onze vaste columnisten Theo van Duren, directeur van het Natuurbestrijdingsfonds en stadgids Jan Ulijn.

Aanstaande zondag presenteert Stijn Steenbakker voor de 100e keer Zout. Bij dit bijzondere moment wordt ook  even stilgestaan. 

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door koor en solisten van Titus de Musical.

Zout wordt afgesloten met het Zoutlied, met zang van Willeke Berendsen en gitaarbegeleiding van Leo Hoeks.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.