Mediaduizendpoot Patrick Lodiers in Zout

Mediaduizendpoot Patrick Lodiers in Zout.

De  Zouteditie van zondag 14 april stond in het teken van cultuur.

Na ruim een jaar volhouden is het gelukt om Patrick Lodiers als hoofdgast naar Zout te krijgen. Patrick is een duizendpoot in medialand. Hij is o.a. voorzitter van de omroep BNN., won met de Lama’s de televizierring, maakte reisdocumentaires , won de Emmy Award met de Grote Donorshow, presenteerde het programma Over Mijn Lijk over jongeren met terminale ziekten. En nog veel meer.

Bekijk hier de foto's van deze editieHet thema is cultuur in Amerika. Daarvoor komt hoogleraar Ruth Oldenziel naar Oss.
Ruth is Amerikaniste en Hoogleraar Amerikaans-Europese techniekgeschiedenis aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Zij doceerde eerder Amerikaanse politieke, culturele en sociale geschiedenis aan de University of Massachusets en Yale University.

In de kwestie gaan VVD-fractievoorzitter Ge Wagemakers en de voormalig directeur van het Jan Cunen Museum, Edwin Jacobs, in debat over de opvatting van de VVD dat in deze tijd van bezuinigen het museum maar beter gesloten kan worden. Een gefundeerde politieke visie of politiek opportunisme?

In de Zoutquiz worden  de oud raadsleden Jan Ras  (CDA)en Hans Raadgever (VVD) getest op hun kennis van de Osse cultuur.

Natuurlijk ontbreekt columnist en directeur van het Wereld Natuurbestrijdingsfonds  Theo van Duren niet en verhaalt Jan Ulijn over cultuur in Oss.

De muziek krijgt de vorm van muziektheater en wordt gebracht door Willemke Wijnakker en Henk Sterken.