Speciale aflevering politiek café Zout op 3 februari

Bekijk hier de foto's van deze editie 'Zout'
Zondag 3 februari 2013: Speciale aflevering van Zout

Op zondag 3 februari 2013 is er een speciale aflevering van politiekcafé Zout, georganiseerd door gemeente Oss in cultuurpodium De Groene Engel.  Deze editie gaat over duurzaam en gezond voedsel en de rol van consument. Een zout-special volgens de vaste opzet van het politiek café, met Leo en Stijn Steenbakkers op hun plek achter de interviewtafel. Zout begint op 3 februari om 16.00 uur, de toegang is gratis.

Meer betalen voor gezonder voedsel?

Bas Haring
Hoofdgast van deze speciale aflevering van Zout is filosoof Bas Haring. Leo en Stijn Steenbakkers gaan met hem in discussie over de invloed van consument en koopgedrag op duurzaam voedsel tegenover de rol van politiek belang en economisch gewin. Verder die middag wethouder Hendrik Hoeksema over de noodzaak van verandering in de landbouw, een column van Ria van Son  (Q-koortspatiënt), een interview met Elies Lemkes,  directeur landbouworganisatie ZLTO, de Zout-kwis met duurzame lokale ondernemers Marianne Wagemakers (Dalco Food) en Jasper Spierings (Landwinkel), een column van cabaretier Theo van Duren en muziek van gemeenteband Ambtelijke Stukken. In de pauze krijgt u de primeur om de bonenburger van Dalco Food te proeven: een nieuw, duurzaam product dat die dag voor het eerst geserveerd wordt aan publiek.

De les van Q-koorts

Eind 2009 kreeg Oss te maken met een uitbraak van Q-koorts. De gevolgen zijn tot op de dag van vandaag bij heel wat inwoners nog steeds een aanslag op hun gezondheid. Het heeft geleerd dat landbouw en veeteelt moeten veranderen. Een klus die boeren, burgers, bedrijven en overheid samen moeten klaren. Iedereen in de voedselketen heeft een taak om volksgezondheid, dierwelzijn en gezond voedsel ook voor volgende generaties te waarborgen. Van boer tot fabrikant, van supermarkt tot consument. Juist de rol van de consument is nog weinig aan bod geweest. De Zout-special zwengelt die discussie aan.