Felix Meurders en Jan Marijnissen in Zout


Aanstaande zondag  13 januari heeft politiek cafe Zout twee prominente gasten, Felix Meurders en Jan Marijnissen. Ook te gast zijn twee prominente Ossenaren emeritus hoogleraar Martin Jan van Mourik en museumconservator Leon van Liebergen.
Felix Meurders is een veelzijdig mediatalent met een bijna 50 jarige carrière op radio en  TV.  Of het nu gaat om muziek, sport, cultuur of politiek, alle onderwerpen presenteert hij als een vis in het water. Als mede-presentator van het radioprogramma Spijkers met koppen is hij voor Zout een inspirerend voorbeeld voor het eigentijds brengen van politieke en maatschappelijke onderwerpen. Wat bezielt deze radio- en televisiepresentator, een interview.

Jan Marijnissen zit inmiddels al 40 jaar in de politiek en heeft al vijf boeken op zijn naam. Het zesde komt er aan. Vlijmscherp is zijn kritiek op het neoliberalisme met de uitwassen in marktwerking en privatisering. Maar desondanks zegeviert de liberale VVD van Mark Rutte. Het interview met Jan Marijnissen gaat over het perspectief van links en of er nog wel reden is voor socialistisch optimisme?

Martin Jan van Mourik is een spraakmakende gepensioneerde hoogleraar /notaris. In Ravenstein was hij de hoofdman van de politiek gevreesde stamtafel.  Hoewel hij een liberale geest heeft is zijn kritiek op de marktwerking in het notariaat niet mis. Hij komt aan tafel met de Huisselingse  museumconservator Leon van Liebergen. Als directeur van het Religieus Museum schooide hij alles bij elkaar wat lost en vast zat. Om het museum te ontwikkelen Toch heeft hij stevige kritiek op het huidige cultuurbeleid waarbij genadeloos is gekort op subsidies.

In de Zoutquiz gaan twee brandweermannen de strijd met elkaar aan. Theo van Duren spreekt zijn maandelijks column uit en Jan Ulijn verhaalt over Oss. Natuurlijk is er weer livemuziek in Zout. Deze keer van het akoestische duo Murphy and Me. Bertjan Kuijpers en Teun van der Velden spelen zondag eigen nummers en covers.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.
[fotoimpressie][video] [gastenboek]