Hans Spekman en Ronald van Raak in Zout
Hoofdgast zondag in politiek café Zout is PvdA partijvoorzitter Hans Spekman.


Samen met partijleider Diederik Samsom is hij de koers van de PvdA aan het omgooien. Weer meer naar de roots en dichter bij de mensen en wat opvalt aardig voor de SP.
Het thema gaat over klokkenluiders. Gasten zijn SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak en waarschijnlijk een vertegenwoordiger van de Nationale Ombudsman. Van Raak heeft een initiatief wetsvoorstel naar de kamer gestuurd om de klokkenluiders te beschermen. Dit mede naar aanleiding van een zwartboek over klokkenluiders.

In de kwestie zijn de wethouders Jan van Loon en Hendrik Hoeksema te gast. Zout voelt hen aan de tand over de gemeentelijke voorjaarsnota. Is het doorgaan van de Talentencampus wel verantwoord nu er miljoenen tekorten in het vooruitzicht zijn?

Ook het mooiste gebouw van Oss  passeert de revue in Zout. Architect Ady Steketee geeft inzicht waar de stemmer naar moet kijken om kwaliteit te herkennen.  Alle ontwerpen komen in beeld. Hij onthoudt zich van een oordeel. Daarvoor zijn de Ossenaren aan zet op de site van het Brabants Dagblad.

Columnist Theo van Duren heeft gevraagd om een projectiescherm. Waar gaat onze natuurprofessor ons nu weer mee verrassen?

De quiz gaat over toneel. De deelnemers zijn nog niet bekend.

Zondag is er livemuziek van Sjeessies Toys & The BB, retrorockers uit Heesch.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur