Jan Douwe van der Ploeg en Ad Verbrugge in ZoutAanstaande zondag 8 januari is de kritische Wageningse hoogleraar Jan Douwe van der Ploeg, tevens hoogleraar aan de universiteit van Beijing, de hoofdgast in politiek cafe Zout. Zout praat met hem over de toekomst van de landbouw in Nederland, de ontwikkelingssamenwerking en het wereld voedselvraagstuk.

Ook de filosoof Ad Verbrugge komt weer naar Zout. Onlangs verscheen een kritisch boek van Beter Onderwijs Nederland over het middelbaar en hoger onderwijs: De Onderwijsbubbel. Verbrugge schetst daarin zijn visie hoe de kwaliteit in het onderwijs weer terug kan komen. Ook gaat hij zondagmiddag in debat met de Osse onderwijswethouder Rene Peters.

Over de toekomst van motorsportcircuit Nieuw Zevenbergen praten Thijs van Kessel, voorzitter van Stichting Nieuw Zevenbergen en wethouder Hendrik Hoeksema. Wordt het een motorsportcentrum voor de toekomst of ligt een kwijnend bestaan in het verschiet?

De column wordt uitgesproken door Brabants Dagblad journalist en blogger Dan Wildeman.

De Zoutquiz wordt gespeeld tussen twee ondernemers uit de duurzaamste straat van Oss, de Kruisstraat. Jorg Bongers van de natuurwinkel en Hans Kreutzer van de wereldwinkel treden in het strijdperk.

Voor de muzikale intermezzo’s tekent een van onze gasten. Ad Verbrugge speelt met zijn band nummers uit zijn nieuwe cd Nightplane.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.