Nieuwe burgemeester en Emile Roemer in ZoutZondag 5 oktober zijn o.a. Wobine Buijs, de nieuwe burgemeester van Oss, en SP-voorman Emile Roemer te gast in politiek café Zout in Oss.

Met Wobine Buijs wordt o.a. gesproken over haar drijfveer om burgemeester van Oss te willen worden en haar plannen.Hoofdgast is Emile Roemer die het, volgens de Nederlanders, het beste deed bij de Algemene Beschouwingen in september.

In de kwestie gaat het zondag over de bezuinigingen op cultuur. Choreograaf Jack Timmermans van dansgezelschap de Stilte is het niet eens met het kabinetsbeleid en het voortbestaan van zijn gezelschap is ernstig in gevaar.

In de Zoutquiz is architectuur het onderwerp. De Osse architect Henk Ariens bindt de strijd aan met de Bossche architect Edwin Smolders. Smolders is de ontwerper van de glazen ijssalon op de Heuvel. Na de quiz reikt de Ontwerperskring Oss de wisseltrofee voor de beste architectonische vernieuwing in Oss. De vorige keer heeft Ter Horst van Geel deze trofee gewonnen.

Zondag  wordt de column uitgesproken door Zjef Naaijkens, de zanger van vh De Veulpoepers.

De Engelse muzikant Steven Finn speelt zondag een mix van Engelse folk met delta blues. Vorig jaar was hij de nummer een in de UK Blues Charts.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium De Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.