Desanne van Brederode en MSD in ZoutHoofdgaste in politiek cafe Zout van aanstaande zondag is de schrijfster/filosofe Desanne van Brederode. Naast romans schrijft ze kritische essays en columns. Haar meest recente roman is getiteld “Door mijn schuld”. De meeste mensen kennen Desanne als columniste van het politiek programma Buitenhof.

In de kwestie debatteren de Tweede Kamerleden Jack Biskop (CDA) en Manja Smits (SP) over de staat van het onderwijs in Nederland.

In de themadiscussie komen er 2 kritische Organon/MSD’ers aan tafel en een 20tal collega’s op het toneel. Ze zijn allen actief lid van het OK theater, onderdeel van de personeelsvereniging van Organon/MSD. Door de ontwikkelingen van het bedrijf zijn alle activiteiten rond het 75 jarig bestaan van de personeelsvereniging OK afgelast, behalve de opvoering van de musical Tjechov. Er worden twee liederen ten gehore gebracht waaronder het strijdlied “Samen”.

In de quiz worden de dansleraren, Jan Zwijsen van de dansschool Zwijsen en Rolf van der Laan van Dans- en Pilatesstudio Noord-Brabant, getest op hun kennis van de wereld van de dans.

De columns worden uitgesproken door onze vaste columnist Theo van Duren en onze trouwe gastcolumnist Paul Wilbers, burgemeester van Ubbergen.

Er is livemuziek van de band Stash met zangeres Gaby Dumas.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.