Ronald Plasterk in ZoutHoofdgast in Zout  is aanstaande zondag Ronald Plasterk. Na hoogleraar en minister van onderwijs, cultuur en wetenschap is hij nu lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Plasterk was eerder te gast in Zout toen hij nog minister was. Hoe is het om nu vanuit de oppositiebankjes het land mee te besturen?

De themadiscussie gaat over de aanstaande verkiezingen voor provinciale staten. VVD lijsttrekker Mieke Geeraedts gaat in debat met PVV’er Martijn Kap. Kan de gevatte Geeraedts  de nummer 3 van de PVV lijst de baas. De Brabantse PVV schreef het kortste verkiezingsprogramma ooit. Weliswaar voor mensen met een verstandelijke beperking, maar dat moet dan toch de essentie bevatten.

In de kwestie treden de kersverse CDA wethouder Rene Peters en SP raadslid Lilian Marijnissen in het strijdperk over het sociale beleid van de nieuwe coalitie. Over het leerlingenvervoer hadden zij het al met elkaar aan de stok.

In de zoutquiz worden de kandidaten getest over hun kennis van het onderwijs. Schooldirecteur Peter van Kreij bindt de strijd aan met een voor hem nog onbekende gast.

Natuurlijk zijn er onze columnisten Wouter ter Haar en Theo van Duren.

Er is livemuziek van de band Zout. Zout….. muziek die je beweeg!

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.