Huub Oosterhuis in Zout

Huub Oosterhuis


Aanstaande zondag 9 januari is theoloog en dichter Huub Oosterhuis te gast in politiek café Zout. Oosterhuis was al vaker te gast in Zout en zondag wordt met hem gesproken over zijn initiatief om een tiental huizen van Nieuwe Liefde te stichten. Plaatsen voor liturgie, spiritualiteit, discussie, concert en theater. Nieuwe kerken in oude gebouwen, in oude wijken en buitenwijken.


In het themagesprek praten regisseur/schrijver Andre van Duren en producent Matthijs van Heijningen over hun vorderingen met de film De Bende van Oss.


In de Kwestie staat de coalitievorming in Oss centraal. Hiervoor zijn Reina de Bruijn van de VVD en Paul Peters van de SP uitgenodigd . Kunnen de minima, ouderen en gehandicapten met de VVD aan het bewind veilig gaan slapen of zullen ze de steun van de SP nodig hebben?


In de Zoutquiz gaan twee caissières van Super de Boer de strijd met elkaar aan.


Columns zijn er van Wouter ter Haar en Theo van Duren en er is livemuziek van de groep Strike 2 bestaande uit jonge muzikanten uit de regio. Strike 2 staat binnenkort in de regiofinale van de Clash of the Coverbands in Tilburg.


Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.