Maarten van Rossem in Zout

Maarten van Rossem

Historicus en schrijver Maarten van Rossem is aanstaande zondag te gast in politiek café Zout in Oss. Van Rossem is regelmatig te gast in allerlei Tv-programma’s en was al eens eerder in Zout. Hij zal commentaar leveren op de verkiezingsuitslag, de recessie en op het functioneren van de Amerikaanse president Obama.

In De Kwestie wordt teruggeblikt op de verkiezingsuitslag van woensdag. Getracht wordt om 2 lijsttrekkers naar Oss te krijgen. Het zal niet alleen terugblikken worden maar ook vooruitkijken.

Schrijfster Eveline Stoel schreef het boek Asta's Ogen. De hoofdpersoon Asta voelde zich in de jaren 50 koningin in de Indische archipel en werd assepoester in Oss. Over het Indisch zwijgen, integratie, dialect en Oss gaan we in gesprek met de schrijfster.

Met het mooie weer zijn we steeds meer buiten om te fietsen, wandelen en bezoekjes te brengen aan natuur en cultuur in Oss. Wat weet u van het nostalgische beroep van de molenaar en bent u al wel eens in één van de molens in Oss of Lith geweest? Molenaar Mari van Breda (molen Zeldenrust te Oss) neemt het op tegen molenaar Hans Schamp (molen Zeldenrust te Lith) in de Zoutquiz.

Om de zomerstop voor Zout in te luiden zetten onze columnisten Theo van Duren en Wouter ter Haar hun beste beentje weer voor.

Voor de muziek komt de groep Big Whiskey naar Oss. Zij spelen akoestische gitaarliedjes die qua sfeer uiteenlopen van de jaren zestig tot nu. Daarnaast zal de tweevoudig winnares van taalwedstrijd Woord, Esther van Haren, komen demonstreren waarom zij de terechte winnares is.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.