Jan Pronk en pastoor Mennen in Zout

Jan Pronk Cor Mennen

Oud minister Jan Pronk is zondag de hoofdgast in politiek café Zout in Oss. Pronk is een begeesterde politicus en in Zout zal met hem gesproken worden over de betekenis van visie in de politiek, ontwikkelingshulp en de politieke situatie in Nederland. 

In de Kwestie gaan pastoor Mennen en theoloog Frank Ploum in debat over de in opspraak geraakte katholieke kerk, het celibaat, de censuur in de liturgie en de positie van kritische gelovigen.

 In de Themadiscussie gaat het zondag over 100 jaar beroepsonderwijs in Oss. Twee leerkrachten van het Hooghuyslyceum, Fons Sommers en Wim van Dorst hebben een bevlogen verhaal over een eeuw opleidingen tot vakman.

 Omdat het zondag ook moederdag is staat de Zoutquiz in het teken van het moederschap. Twee ervaren moeders worden getest op hun kennis van het moederschap.

 Theo van Duren komt zoals gebruikelijk een column uitspreken en er is een gastcolumnist. Johan van der Vlist van politiek café Spraakvermaak uit Made-Drimmelen  komt naar Oss.

 De Amerikaanse zanger Jim Keaveny zorgt zondag voor de livemuziek. Keaveny maakt blues/folk muziek waarbij je moet denken aan mensen als Bob Dylan en Pete Seeger.

 Zout wordt gehouden in de grote zaal van cultuurpodium de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.