Marcel Musters en Emile Roemer in Zout

Marcel Musters

Emile Roemer 

 

 

 

De maatschappelijk betrokken acteur Marcel Musters is aanstaande zondag 14 maart de hoofdgast in politiek cafe Zout. Marcel begon zijn loopbaan als psychiatrisch verpleegkundige in Vught. Na 7 jaar koos hij voor het toneel. Hij is bekend van onder andere Gooise Vrouwen, Oud Geld en De Troon. Daarnaast speelde hij in verschillende Nederlandse films.

Ook de kersverse SP-voorman Emile Roemer komt aanstaande zondag naar Zout. De Zoutmakers zijn erin geslaagd om Roemer, al een week na zijn verkiezing tot de nieuwe fractievoorzitter van SP, naar Oss te halen. Met Emile Roemer gaat gesproken worden over de afgelopen turbulente weken en zijn plannen voor de toekomst.

In de kwestie komen Barbara van Kampen en Sylvia Schalken van het Netwerk voor Ondernemende Vrouwen Oss (NOVO) aan het woord. NOVO is vorig jaar opgericht met als doel dat vrouwen elkaar kunnen versterken in het ondernemerschap. Hebben zij last van het glazen plafond zo vraagt de redactie van Zout zich af?

Het thema gaat over het plotseling moeten leven met een handicap. Mitzy van der Poel uit Oss werd  van de ene op de andere dag gehandicapt. Zij vertelt hoe daarna de wereld voor haar veranderde en hoe wonderlijk mensen daarop kunnen reageren.

In de Zoutquiz treden twee natuurgenezers met elkaar in het strijdperk.

Natuurlijk zetten onze columnisten Wouter ter Haar en Theo van Duren weer hun beste beentje voor.

Voor de muziek komt een van de beste bluesgitaristen uit Engeland naar Zout. Steven Finn is de naam en het beloofd een spektakel te worden.

Zout wordt gehouden in de grote zaal van de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss en start klokslag 16.00 uur.